Podaci o predavaču

Željko Bihar, dr.sc.

e-mail: mail@admoveo.hr

naziv tvrtke: Admoveo d.o.o.
adresa: -
grad: Zagreb
poštanski broj: -
država: Hrvatska

biografija:
Rođen je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirao je na studiju fizike na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1990. i doktorirao 2005. godine. Autor je 8 izvornih znanstvenih radova u CC časopisima, a uža ekspertiza obuhvaća probleme toplinskog i električnog transporta ovisnog o temperaturi.
Od 1990.-1994. radio je na Institutu za fiziku Sveučilišta u Zagrebu, a od 1994-1998 bavi se problemima zaštite patenata kao jedan od prvih patentnih ispitivača pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Od 1998.-2008. vodi patentni odjel odvjetničkog društva Hraste & Partneri čija je specijalnost zastupanje prava velikih međunarodnih korporacija s područja farmaceutike i prehrane.
U godini 2008. osniva tvrtku Admoveo d.o.o. specijaliziranu za pružanje usluga patentne zaštite domaćim privrednim subjektima. Registrirani je patentni zastupnik za RH, registrirani Europski patentni zastupnik i registrirani zastupnik za žigove & industrijski dizajn. Član je Professional Qualification Committee-a ispred Udruženja europskih patentnih zastupnika (EPI) kao delegat hrvatskih zastupnika. Oženjen je i otac četvero djece.