Podaci o predavaču

Dragica Karaić

e-mail: Dragica.Karaic@mingorp.hr

naziv tvrtke: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva
odjel: Odjel za međunarodnu suradnju u malom i srednjem gospodarstvu
adresa: -
grad: Zagreb
poštanski broj: 10000
država: Hrvatska
web: www.mingorp.hr

biografija:
Dragica Karaić, načelnica je Odjela za EU programe i projekte u Upravi za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. U državnu upravu dolazi nakon iskustva vođenja vlastitog trgovačkog društva za trgovinu i uslužne djelatnosti. Vođenje samostalnog posla bilo je presudno za stvaranje vizije potreba i prepreka za uspješno vođenje male tvrtke što ju je i dovelo u državnu upravu početkom 1997. u mali tim gdje je bila kreatorica i izvršiteljica Vladinog Programa poticanja razvoja maloga gospodarstva i poduzetništva.
Magistrant je na poslijediplomskom studiju Menadžment poslovnih sustava na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu. Certificirani je učitelj/trener poduzetništva za malo gospodarstvo u izobrazbi TSM Business School Sveučilišta Twente u Kraljevini Nizozemskoj i Ministarstva gospodarstva.
Imenovana je u Odbor za praćenje provedbe novog Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije Europske Unije – CIP 2007-2013 pri Europskoj komisiji u Briselu. Koordinatorica je Europske Povelje za malo gospodarstvo za RH. Zalaže se za dugoročnu izgradnju održivog sustava podrške za razvoj poduzetništva i maloga gospodarstva u Republici Hrvatskoj.