Podaci o predavaču

Sanja Bencetić, mr.sc.

e-mail: sanja.bencetic@zg.t-com.hr

naziv tvrtke: Studij dizajna
adresa: Frankopanska 12
grad: Zagreb
poštanski broj: 10000
država: Hrvatska
web: www.studijdizajna.com

biografija:
Sanja Bencetić diplomirala je industrijski dizajn 1994. godine na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirala 2008. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu istraživanjem inkluzivnog dizajna u području namještaja.
Nakon diplome djeluje kao samostalni dizajner u području dizajna namještaja, proizvoda široke uporabe i malih interijera. Velik broj idejnih rješenja, kao i nekolicina realiziranih rješenja, nastaju kao odgovor na stvarne i često izuzetno nepovoljne prilike u domaćem gospodarstvu, rezultirajući ne samo konkretnim rješenjem kao optimalnim kompromisom potreba, mogućnosti i ograničenja, već i značajnim informiranjem i edukacijom proizvođača o smislu, ciljevima i mogućnostima dizajna proizvoda.
Praktična, edukacijska i istraživačka komponenta djelovanja izdvajaju se i kroz nastavni rad sa studentima na Studiju dizajna, Šumarskom fakultetu i Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, te kroz sudjelovanje u domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima i radionicama u području industrijskog dizajna.