Podaci o predavaču

Tomislav Čabraja, dipl. ing.

e-mail: tcabraja@gmail.com

naziv tvrtke: Končar - električni aparati srednjeg napona d.d.
adresa: -
grad: Zagreb
poštanski broj: 10000
država: Hrvatska

biografija:
Tomislav Čabraja diplomirao je 2005.g na studiju zrakoplovstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. S CAD aplikacijama (SolidWorks) susreće se tijekom studija, a stečeno znanje ubrzo koristi dizajnirajući 30-ak kuhinja i nekoliko cjelokupnih uredskih interijera. Povezivanjem MS Excela sa Solidworksom izrađuje kompletan sustav za proračun dimenzija svih pozicija ormara standardnog oblika unošenjem vanjskih dimenzija, što na kraju rezultira i automatskom izradom samog 3D modela. U izradi je i priručnik s iskustvima iz ovog područja.
Nakon diplome zapošljava se u društvu Končar - električni aparati srednjeg napona d.d. gdje se prvi put susreće sa sustavom Pro/Engineer. Prvi zadatak mu je razvoj 24kV mjernog polja za TS Bobovje, nakon čijeg uspješnog završetka preuzima razvoj potpuno novog tipa proizvoda pod nazivom Sigma. Najveći doprinos daje razvoju pogonskih mehanizama ovog tipa sklopnih aparata korištenjem MDX/MDO modula Pro/E sustava.
Nije diplomirao tako davno pa smatra da razumije "velike riječi" koje izgovaraju ljudi s fakulteta vezani za CAD/CAM/CAE sustave, a opet je dovoljno dugo u praksi da razumije kompromise koje sa sobom nosi rad na stvarnim projektima i kompromise na koje pritom treba pristajati.