Podaci o predavaču

Nenad Bojčetić, doc. dr. sc.

pozicija: docent
e-mail: nenad.bojcetic@fsb.hr
telefon: +385 1 6168 121
fax: +385 1 6168 284

naziv tvrtke: Fakultet strojarstva i brodogradnje
odjel: Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda
adresa: Ivana Lučića 5
grad: Zagreb
poštanski broj: 10000
država: Hrvatska
web: www.cadlab.fsb.hr

biografija:
Nenad Bojčetić diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1991., a doktorirao na istom Fakultetu 2001. godine. Fokus njegovog znanstvenog i stručnog rada su računalni modeli inženjerskog znanja i proširenje klasičnih CAD modela dodavanjem inženjerskog znanja, te metode umjetne inteligencije u konstruiranju i tehnike programiranja.
Doc.dr.sc. Bojčetić, voditelj je Laboratorija za osnove konstruiranja – CADLaba te je suradnik na projektu CAE Referalnog centra MZOS RH putem kojeg se koordinira nabavka, distribucija i instalacija CAE softvera za sva hrvatska sveučilišta.
Doc. dr. sc. Bojčetić se stručno usavršavao putem tečajeva u organizaciji IBM-a, Dassault Systems i PTCa s tematikom implementacije, korištenja i administriranja, te prilagodbe i nadogradnje PLM i CAD sustava. To je usavršavanje rezultiralo suradnjom na mnogobrojnim projektima sa hrvatskim i slovenskim tvrtkama.
Kao rezultat svog djelovanja u okviru znanstvenih i stručnih projekata, doc. dr. sc. Bojčetić je objavio 27 znanstvenih, i 14 stručnih radova i izvještaja za naručitelje iz industrije.