Podaci o predavaču

Mario Štorga, doc. dr. sc.

pozicija: docent
e-mail: mario.storga@fsb.hr
telefon: +385 1 6168 119
fax: +385 1 6168 284

naziv tvrtke: Fakultet strojarstva i brodogradnje
odjel: Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda
adresa: Ivana Lučića 5
grad: Zagreb
poštanski broj: 10000
država: Hrvatska
web: www.cadlab.fsb.hr

biografija:
Mario Štorga diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1997., a doktorirao na istom Fakultetu 2005. godine. Fokus njegovog znanstvenog i stručnog rada su informacijsko modeliranje proizvoda te modeliranje inženjerskog znanja o proizvodima kroz njihov životni ciklus.
Doc. dr. sc. Štorga se znanstveno usavršavao tijekom šestomjesečnog boravaka na Tehničkom Sveučilištu u Danskoj 2003/2004., tijekom jednomjesečnog boravaka na sveučilištu Ecole Centrale de Paris u Francuskoj 2006. te tijekom šestomjesečnog boravka na University of Bath u Velikoj Britaniji 2007. Tijekom zadnjeg boravka bio je uključen u rad na projektu „Upravljanja inženjerskim znanjem i informacijama kroz životni ciklus proizvoda“ u kojem zajednički sudjeluju sveučilišta i partneri iz zrakoplovnog, obrambenog, automobilskog i energetskog industrijskog sektora Velike Britanije.
Doc. dr. sc. Štorga se osim toga stručno usavršavao putem tečajeva u organizaciji IBM-a i Dassault Systems s tematikom implementacije, administriranja i korištenja PLM sustava.
Kao rezultat svog djelovanja u okviru znanstvenih i stručnih projekata, dr. sc. Štorga je objavio 28 znanstvena, te 16 stručnih radova i izvještaja za naručitelje iz industrije.